Українські традиції та звичаї в центрі комплексної реабілітації

Щорічно 7 грудня, з метою об’єднання жінок різного віку, фаху та національностей для збереження українських традицій. З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

Також хустка була маркером соціального стану жінки:
молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Водночас хустина свідчила й про рівень достатку родини, адже заможні жінки носили хустки із дорогих тканин – шовкові,вовняні, а бідні – із дешевих тканин.
Хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних. Найпопулярніший – покриття голови нареченої хусткою. Це символізувало вихід із дівоцтва та початок заміжнього життя. Ця традиція збереглася в Україні й донині.  Чарівна, жіноча половина нашого колективу та колективу підопічних Центру реабілітації
щиро шанує та відзначає своєю увагою, долучившись до Всеукраїнського дня української хустки. Усі дівчата Центру, з великим захватом фотографувалися, розглядаючи та милуючись собою в неперевершених, яскравих українських хустках в дзеркалах майстерень.
Сьогодні не просто звичайний день, а день зустрічі поколінь! Протягом багатьох років хустка була найдорожчим
подарунком, оскільки вона завжди символізує домівку та маму. 
Сьогодні можна побачити, що хустки поступово повертаються в моду, та завойовують не одне серце модниць. Але саме українська хустка є трендом у всьому світі.

Поділитись