Як запобігти професійному вигоранню працівників соціальної сфери

Ідея тренінгів виникла у відповідь на існуючий виклик, а саме: необхідність впровадження Закону України «Про соціальні послуги» та підтримку працівників соціальної сфери, які розпочали працювати за новими Державними стандартами.

Соціальні послуги, які надають соціальні працівники установ підпорядкованих управлінню праці та соціального захисту населення задовольняють невідкладні потреби вразливих груп населення громади, орієнтовані на запобігання виникненню складних життєвих обставин, формують в осіб навички реінтеграції у суспільство, внаслідок чого реалізується право осіб проживати у громаді. 

Більше інформації можна отримати переглянувши ролик за адресою:

Соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки. Тому необхідність у соціальній роботі існуватиме доки існує суспільство, навіть за найвищого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації.

Яким би професійним не був фахівець, він перш за все людина і йому ніколи не завадить допомога та професійна підтримка. Особливо, якщо фахівець працює з   сім’ями чи особами , що перебувають у складних життєвих обставинах

Соціальна робота, спрямована на допомогу людям, – це переважно колективна діяльність команди з високим рівнем взаємозалежності між членами персоналу. Складність завдань соціальної роботи очевидна, що вимагає від працівників функціонувати як єдина, злагоджена команда. Це помітно впливає на підходи до визначення форми й змісту супервізії.

Супервізія є одним з ефективних шляхів підвищення якості соціальних послуг та професійної діяльності фахівців соціальної сфери.

Супервізія є обов’язковою складовою професійної діяльності фахівців у соціальній сфері, з огляду на складні умови їхньої праці, значне психологічне навантаження, роботу в стресовому середовищі, нерівномірний графік роботи, а також часті випадки професійного вигорання.

Супервізія – це не лише психологічна підтримка персоналу через обговорення труднощів, проблем, які мали місце в роботі з клієнтами, та шляхів їх розв’язання. Предметом супервізії має бути вся діяльність працівника, його щоденна практика, поточні результати, успіхи та досягнення.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Хмельницький» спільно з Хмельницьким інститутом соціальних технологій «Університету Україна» мають можливість проводити  супервізії для соціальних працівників управління праці та соціального захисту населення.

Поділитись