Два роки в Хмельницькій громаді працює кризова кімната

Уже два роки в Хмельницькій громаді функціонує кризова кімната, яка забезпечує тимчасовий притулок для осіб, що зазнали домашнього або гендерно зумовленого насильства. Кризова кімната – це безпечне місце для тимчасового перебування жінок, чоловіків та дітей, що стали жертвами насильства. Тут постраждалі можуть відновити свій психологічний ресурс і спокійно обміркувати подальші кроки для захисту своїх прав та свобод.

Хто має право на перебування у кризовій кімнаті?

  • особа, направлена структурним підрозділом місцевої держадміністрації, виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, або уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб чи мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;
  • особи, які не досягли повноліття, але перебувають (перебували) у шлюбі.
  • діти разом з одним із батьків або законними представниками.

Як потрапити до кризової кімнати? Адреси кризових кімнат не розголошуються задля безпеки постраждалих. Потрапити до них можна лише за направленням соціальних служб, мобільних бригад або поліції. Термін перебування у кризовій кімнаті – 10 днів, протягом яких постраждалі отримують соціальну, психологічну та юридичну допомогу.

Кімната облаштована всім необхідним для комфортного та безпечного перебування.

Не дай насильству шанс – знай свої права! Якщо ви або хтось із ваших близьких страждає від домашнього насильства, звертайтеся за допомогою:

  • Центр соціальної підтримки: 0935655710
  • Кризова кімната: 0969547088

Поділитись