Хто отримує статус багатодітної сім’ї ?

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства»  – «багатодітна сім’я – сім’я, в який подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка)проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї» від 2 березня 2010 р. №209 (із змінами) посвідчення батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї, що підтверджують статус багатодітної сім’ї.

Посвідчення видаються протягом десяти днів після подання таких документів:

–  заява батька або матері про видачу посвідчень;

–  копія свідоцтва про народження дітей;

–  копія свідоцтва про шлюб (не стосується батьків, які не перебувають у шлюбі);

– копії сторінок паспорта громадянина України кожного з батьків із даними про прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату видачі паспорта, реєстрація;

– посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах;

– відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

– одна фотокартка  (батька, матері та дітей старше 6 років) розміром 30 × 40.

– довідка що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалися (у разі реєстрації батьків за різною адресою);

– довідка із загальноосвітнього, професійно-технічного, вищого навчального закладу (для осіб від 18-23 років у разі, коли вони навчаються за денною формою навчання).

У разі переміщення багатодітної сім’ї із тимчасово окупованої території України до документів ще додаються на всіх членів сім’ї довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб з відміткою територіального підрозділу  ДМС про реєстрацію їх місця проживання.                                         

Для отримання статусу багатодітної сім’ї потрібно звернутись до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради за адресою: вул. Проскурівська, 32, каб.13, тел. 70 45 74.

Поділитись