У Хмельницькому вшанували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 38 років трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Аби віддати данину шани та пам’яті героям-ліквідаторам у Хмельницькому поблизу пам’ятника «Героям – пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи», що на вулиці Героїв Чорнобиля, зібралися керівники міста й області, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, працівники ДСНС.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника, вшанували хвилиною мовчання тих, чиє життя відібрала наймасштабніша техногенна катастрофа.

Тоді, у 1986-му, вони ще не знали скільки випробувань перепаде на їх долю… Не знали, що доведеться віддавати здоров’я, а комусь – і життя, у війні із найпідступнішим ворогом – радіацією… Тоді, у 1986-му, вони ще не знали, що вони – герої…

Заходи продовжилися покладанням квітів та лампад до пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”, розташованого на розі вулиць Кам’янецької та Прибузької.

Велика шана й уклін всім героям-ліквідаторам, всім, хто пожертвував собою, хто врятував людство від ще більшого лиха.

«Робота ліквідаторів була визначальною. І кожний, хто йшов в активну зону або працював у найбільшій близькості до радіоактивних речовин, розумів ступінь свого ризику. Це справжні герої того часу, які своїми діями, дуже вчасними, зупинили поширення цього небезпечного атома у квітневі дні 1986 року. Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати усіх тих, кого вже з нами немає», – зазначив заступник міського голови Михайло Кривак, який взяв участь у заходах.

Поділитись