Підсумки роботи правління Хмельницької обласної організації УТОГ за звітний період 2015 -2021 рік

15 червня 2021 року в відбулися підсумки роботи правління Хмельницької обласної організації УТОГ за звітний період, на які були запрошені представники УПСЗН.

Станом  на 01 січня 2021 року кількість нечуючих, які знаходяться на обліку становить 1298 осіб, в т.ч. діти до 14 років – 93 особи. В місті Хмельницький  проживає 782 особи, в сільській місцевості  423 особи.   В області функціонують три школи для дітей з порушенням слуху: Хмельницька спеціалізована ЗОШ № 33; Новоушицька спеціальна ЗОШ-інтернат для глухих дітей; Камянець-Подільський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр.  Діти з цих закладів дуже активно приймають учать у всіх Всеукраїнських заходах.

В останні роки збільшився обсяг допомоги нечуючих особам у вирішенні побутових питань.

За звітний період Хмельницькою обласною організацією УТОГ надано послуг перекладача жестової мови – 9944 рази, це насамперед  оформлення, переоформлення пенсій, допомог, субсидій, проходження МСЕК, лікувально-профілактичні питання, центри зайнятості, управління МВС, ремонт житла, оформлення квитанцій на комунальні послуги тощо.

Саме тому було виділено кошти на послугу перекладу жестовою мовою Хмельницькою міською радою у 2021році. Управління праці та соціального захисту населення провело конкурс з питань здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів на послугу перекладу жестовою мовою. Переможцем конкурсу визначено Хмельницьку обласну організацію УТОГ, яка буде надавати соціальну послугу перекладу жестовою мовою за бюджетні кошти.

Також, проходить закупівля планшетів для більш зручного консультування  та надання соціальних послуг особам з порушенням слуху.

Поділитись