Підопічні Центру «Родинний затишок» та цікаве дозвілля влітку

Літо нарешті вступило в свої права, і підопічні можуть насолодитися теплою сухою погодою.

   Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» щоденно надає можливість особам з розумовими вадами, важкими психологічними станами відчути себе в стінах Центру вільними від стороннього осуду, щасливими та зрозумілими та від душі насолодитися літніми розвагами, спілкуванням один з одним.

   Фахівці Центру,а саме психолог, медичний працівник, реабілітолог, інструктора з трудової адаптації колективно розробляють щоденно, в літню пору, підбір  ефективних, дозованих фізичних вправ, цікавих розважальних та спортивних ігор на свіжому повітрі в супроводі музики.

  В перелік спортивних ігор включаємо окремі елементи футболу, бадмінтону, волейболу. Адже саме ці спортивні ігри завжди були незмінним атрибутом літньої активності наших підопічних. Такі ігри здатні не тільки розважити наших «найзамкнутіших» в собі підопічних, а й зміцнити їх фізичні можливості, форму, прищепити любов до спорту, розвивати уяву, звернути увагу на себе, підвищити самооцінку. В нашому Центрі підопічні можуть щоденно спробувати кататися у своє задоволення на безпечних трьохколісних велосипедах у супроводі фахівця, отримуючи надзвичайні емоції успіху та задоволення. Для фахівців, проведення ігор дає можливість виявити в колективі, підопічних, з лідерськими та організаторськими здібностями, дати можливість кожному проявити себе, влитися в незнайомий колектив (новачкам) та знайти друзів.

  Рухливі ігри в колективі, такі наприклад, як «Чаклунчики,  квач «Чай-чай-виручай!», «Мишаче полювання», «Третій зайвий», «Скарб», «Чарівні кулі», «Раз, два, три-замри!»,»Гречка» та інші…є чудовим процесом пізнання один одного, навчанню новим правилам. Гра обов’язково об’єднує та згуртовує, адже в грі підопічні вирішують спільні завдання, вболівають один за одного та щиро хвилюються. Їхні важкі психологічні стани стають менш виразними, підопічні заспокоюються та відчувають душевний спокій та емоції радості.

Поділитись