Компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна. Тренінг для отримувачів соціальних послуг Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування

Збройна агресія рф проти України, що триває з лютого 2014 року призвела до утворення великої кількості внутрішньо переміщених осіб, які досі не мають змоги повернутися до покинутого місця проживання через пошкодження чи руйнування житла.

Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року поставило перед громадянами та державою в цілому нові виклики. Для великої кількості осіб досі актуальними залишаються питання розміщення та забезпечення житлом, пошуку постійного джерела доходів, відновлення порушених внаслідок внутрішнього переміщення прав та захисту законних інтересів…

Тренінг, що відбувся 27 лютого, в рамках проєкту «Alumni’s response to the aftermaths of constant shellings», що реалізує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» у співпраці із Хмельницьким міським територіальним центром соціального обслуговування був присвячений компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна.

Захід був поділений на два блоки і включав широкий спектр тем, пов’язаних з отриманням допомоги від держави та інших джерел фінансування. Учасники розглянули наступні питання:

– Програма допомоги від держави – єВідновлення.

– Отримувачі компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна.

– Види нерухомого майна, за які можна отримати компенсацію.

– Умови отримання компенсації, якщо житло пошкоджене.

– Умови отримання компенсації, якщо житло зруйноване.

– Компенсація за пошкоджені об’єкти нерухомого майна.

– Компенсація за знищені об’єкти нерухомого майна.

– Регіональні програми.

– Міжнародна підтримка.

– Державні програми.

– Альтернативні джерела фінансування.

Учасники тренінгу проявили активність і зацікавленість у темі компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Під час заходу обговорювалися різні аспекти програми, піднімалися актуальні питання, присутні ділилися своїм досвідом.

Проєкт «Alumni’s response to the aftermaths of constant shellings» здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Поділитись