Послуги Центу комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя»

Центр надає реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю до 18 років та дітям до трьох років, які мають ризик отримати інвалідність.

Знаходиться реабілітаційна  установа на вулиці Зарічанська, 20/2,  працює  за п’ятиденним режимом роботи з 8.30 до 17.00. Діти з інвалідністю мають можливість отримати в центрі п’ять базових соціальних послуг відповідно до  Державного стандарту: денний догляд, соціальна адаптація, консультування, інформування та супровід під час інклюзивного навчання. Є три форми отримання реабілітаційних послуг у центрі: денна, індивідуальні заняття, патронаж на дому.

Заняття за графіком проводять: практичний психолог, вчитель-дефектолог (логопед), вчитель з трудового навчання, музичний керівник, вчитель-реабілітолог та інструктор з фізкультури. Денне перебування забезпечують вихователі, медична сестра, медична сестра з масажу та соціальні робітники. Діти з інвалідністю отримують дворазове харчування.  Реабілітаційні послуги та харчування  є безкоштовними.

 Курс реабілітації для кожної дитини з інвалідністю здійснюється відповідно до індивідуальної програми, розробленої з урахуванням її психічного, розумового та фізичного розвитку.

  У Центрі «Школа життя» створена  сучасна матеріально-технічна база для комплексної реабілітації: спеціальні засоби корекції психофізичного розвитку, тренажери, басейн, фізіотерапевтичне обладнання. Навчально-розвиткові заняття проходять у кімнаті Марії Монтессорі. Для дітей з проблемами опорно-рухового апарату придбано сучасну   реабілітаційну систему «Павук». Облаштовано сенсорну кімнату, вуличний спортивно-ігровий інклюзивний майданчик для занять адаптивною фізкультурою,  пізнавально-ігровий реабілітаційний модуль CUBA BUBA. Для транспортування дітей з вадами опорно-рухового апарату з першого на другий поверх встановлено електричний похилий крісло-підйомник та медичний підйомник в басейн. Перелік документів для отримання соціальних послуг у Центрі «Школа життя»:

для дітей без інвалідності:

  • направлення (невропатолог, дитячий психолог, ін.), де записано прізвище, ім’я та по батькові дитини; дата народження; діагноз; обов’язково запис  «Направляється на реабілітацію в  «Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя»; дата видачі довідки; печатка лікаря.
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду одного з батьків; копія  свідоцтва про народження дитини; копія документа про опікунство (у випадку, якщо за дитиною доглядає опікун чи піклувальник); довідка ВПО для внутрішньо-переміщених осіб.

для дітей з інвалідністю:

  • заяву(встановленого зразка); копію медичного висновку про інвалідність; копію індивідуальної програми реабілітації; копію свідоцтва про народження дитини або копію паспорта (для дітей з інвалідністю старше 14 років); копію ідентифікаційного коду; копію виписки з медичної картки амбулаторного (стац.) хворого форма №027/о.

До Центру не зараховуються діти, стан здоров’я яких унеможливлює проведення реабілітаційних заходів, а саме з такими медичними протипоказаннями:

гострі інфекційні захворювання до закінчення строку ізоляції;

усі захворювання в гострій стадії та заразній формі;

часті судомні напади та їх еквіваленти;

захворювання, що супроводжуються тяжкими порушеннями поведінки, небезпечними для дитини та її оточення (за умови не супроводження дитини з інвалідністю її батьками або законними представниками).

Поділитись