Широкий спектр послуг Хмельницького міського Центру соціальних служб

Хмельницький міський центр соціальних служб – є закладом, що проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, і надає їм соціальні послуги.

Директор – Любецька Мар’яна Миколаївна

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, 38

Телефони: Соціальна робота в громаді: тел.65-78-78, 0961035052. Психологічна допомога та юридичне консультування: тел.0687296029. Служба «Телефон Довіри 15-50»: тел. 0671331550.  Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: тел.0983548503.

E-mail: [email protected]

Графік роботи:

    Понеділок-Четвер з 8:00 до 17:15 год., перерва з 12:00 до 13:00 год.

    П’ятниця з 8:00 до 16:00 год, перерва з 12:00 до 13:00 год.

Перелік соціальних послуг, які надає Хмельницький міський  центр соціальних служб:

Інформування

Надання інформації з питань соціального захисту населення, у тому числі переліку та адрес їх отримання; надання інформації щодо отримання медичної, правової допомоги, адміністративних послуг та інших видів допомоги, робіт, послуг.

Консультування

Допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання; залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації та допомогу в його реалізації; надання інформації з питань соціального захисту населення; надання психологічної допомоги та юридичного консультування; сприяння навчанню, формуванню та розвитку соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; допомогу в зміцненні/відновленні родинних і суспільно корисних зв’язків; сприяння в отриманні правової допомоги; сприяння в отриманні інших соціальних послуг відповідно до виявлених потреб.

Соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах

Відвідування отримувача соціальної послуги за місцем його проживання (перебування); оцінювання потреб сім’ї (особи), яка перебуває у СЖО; складання індивідуального плану соціального супроводу; допомога отримувачу послуги в оформленні документів, бесіди з отримувачем соціальної послуги, членами його сім’ї, особами з найближчого оточення (очно, телефоном), інформування щодо питань, пов’язаних з наданням інших послуг і соціальної допомоги.

Соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

Відвідування отримувача соціальної послуги соціального супроводу за місцем його проживання (перебування), у тому числі без попередження заздалегідь; збір додаткової інформації стосовно отримувача соціальної послуги соціального супроводу, консультування прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників щодо їх ролі у подоланні дитиною відчуття втрати; проведення оцінки потреб отримувача соціальної послуги соціального супроводу; консультування отримувачів соціальної послуги соціального супроводу з питань допомоги дитині в підтриманні неперервності родинних стосунків та суспільно корисних зв’язків.

Соціальна профілактика

Формування та утвердження цінностей здоров’я, розвитку навичок піклування про власне здоров’я та здоров’я оточуючих; попередження виникнення девіантної поведінки та правопорушень; попередження вживання наркотичних речовин та алкоголю, тютюнопаління, а також виникнення різних видів залежностей; розміщення та розповсюдження соціальної реклами і ІОМ у місцях, до яких мають доступ дійсні та потенційні отримувачі послуг, громадськість (заклади охорони здоров’я, спеціальні установи для дітей, заклади освіти, соціального захисту та соціального обслуговування, ЗМІ, інтернет-видання тощо); попередження, виявлення та нейтралізація ризиків вчинення домашнього насильства, жорстокого поводження з дитиною.

Надання притулку  

Забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статті та надання комплексної допомоги ( психологічних, соціально-побутових,інформаційних, юридичних та інших послуг).

Поділитись