Родини ВПО змістовно відпочили та оздоровились у Рекреаційному центрі «Берег надії»

У Рекреаційному центрі «Берег надії» завершився перший у новому році заїзд. Впродовж двох тижнів, з 1 до 14 січня, у завершальний період свят новорічно-різдвяного циклу, тут оздоровлювалися та змістовно відпочивали сім’ї внутрішньо переміщених осіб, які втікаючи від війни, знайшли прихисток у Хмельницькій міській територіальній громаді. Загалом 32 особи, зокрема 10 дітей, з міст: Бахмут, Маріуполь, Лиман, Херсон…

Учасники заїзду разом з працівниками Рекреаційного центру мали можливість пригадати українські традиції святкування Різдва та долучитися до чарівних дійств: співали автентичні колядки та щедрівки з різних регіонів України, які передаються від покоління до покоління задля збереження і примноження культурної спадщини українського народу.

Програма заїзду була доповнена оздоровчими заходами, а саме: відвідуванням тамтешньої соляної кімнати, обладнаної наприкінці 2021 року (мікропроект – переможець конкурсу Програми «Громадські ініціативи» Хмельницької МТГ), оздоровчих масажів, теренкур (лікувальної фізкультури), занять в тренажерному залі, виконанням індивідуальних і групових вправ з фахівцями з фізичної реабілітації, вживанням кисневих коктейлів і фіточаїв.

Приємні спогади у гостей «Берега надії» надовго залишать і творчі тематичні музичні вечори, і сольний вечір гри на саксафоні та гітарі, а також катання на санях і зимові ігри на свіжому повітрі, які особливо потішили дітвору.

Також була організована екскурсія в мальовниче село Самчики, відоме своїм неперевершеним палацово-парковим ансамблем кінця ХVІІІ – початку ХІХ століття, унікальною перлиною Подільського краю, та колоритним самчиківським розписом.

«Цікава програма, насичена різноманітними заходами, майстер-класами, груповими та індивідуальними заняттями з психологом, тренінгами, активними іграми та розвагами, екскурсіями, переглядами кінострічок українських кіноматографів тощо, сприяли створенню дружньої атмосфери серед відпочиваючих, відновленню їхнього ментального здоров’я, покращення стосунків між батьками та дітьми, відновленню креативного мислення у дітей та зміцненню здоров’я. Заходи проводились за підтримки ГО «Клуб рибалок України» (проєкт «Тато Хаб»). Саме тепла і дружня атмосфера, добрі стосунки, які виникли серед відпочиваючих, надихнули пані Ольгу з міста Дніпро на написання вірша:

Берег Надії», як білі вітрила,

нас підхопили у ритмі життя.

Та перенесли в місцину красиву,

де відпочило і серце й душа.

Сили набрали в джерельнім потоці,

тілом зміцніли від всіх процедур,

а на заняттях, концертах, походах

загартувався загальний наш дух!

Серце наповнилось теплим промінням,

очі засяяли зеленню вмить,

дихання річки та чисте повітря

нам дарували душевну блакить.

Натхненні природою, теплим прийомом

ми знов повертаєм в рухливе життя.

Та мрію плекаєм, що в «Берег надії»

приїде ще раз наша дружня сім’я.

Працівники Рекреаційного центру «Берег надії» та сім’ї ВПО дякують українським захисникам за можливість наповнювати душі людей вірою, надією, заряджати позитивом та надихати на подальшу боротьбу та Перемогу», – розповів директор Рекреаційного центру «Берег надії» Андрій Гулько.

Поділитись