При храмі у Хмельницькому роздають безкоштовні обіди нужденним

Люди, які потрапили у складні життєві обставини, можуть отримати у Хмельницькому безкоштовні обіди, що особливо актуально у холодну пору року. Їжу роздають на території Свято-Георгієвського храму. Таку ініціативу підтримують небайдужі люди, волонтери та прихожани церкви.

Загалом міська влада турбується про забезпечення харчуванням людей, які опинилися у складній життєвій ситуації, внутрішньо переміщених осіб, тобто контингент той, який потребує сторонньої допомоги, які неспроможні впоратися з проблемами самотужки, – розповідає заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Хмельницької міської ради Юрій Коновалов.

Місце допомоги нужденним відкрили при храмі ще в червні поточного року. Щодня, крім вихідних, з 12.30 до 13.30 тут отримують гарячу їжу близько сотні осіб.

Готують їжу для благодійних обідів переважно майстри та студенти Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг. Роблять це на волонтерських засадах. Страви готують різні, головне – щоб смакувало людям.

Отримувачі гарячих обідів кажуть: приходять сюди не тільки смачно поїсти, а й відчути тепло та підтримку.

Свято-Георгіївський храм – не єдине місце у Хмельницькому, де люди, які втратили домівки та опинилися на вулиці, можуть отримати безкоштовні обіди. Подібні акції проводять на території міського територіального центру та на вулиці Житецького, 22.

Посилання  на репортаж: https://www.youtube.com/watch?v=0cp0mQos3SI&t=136s

Поділитись