КНИГИ У ПОДАРУНОК ДІТЯМ ЦЕНТРУ  «ШКОЛА ЖИТТЯ»

Днями на адресу Центру реабілітації «Школа життя» надійшла багатокілограмова посилка від незнайомого відправника.  А у ній  справжній скарб – понад  50 книг! Надійшли вони від Домініка  Джуна — британсько-чеського журналіста, перекладача. Наразі він є співробітником офісу Kinstellar в Празі.

Ця провідна міжнародна юридична фірма, яка працює в 10-ти країнах Центральної та Східної Європи та Центральної Азії, що з початком  повномасштабної війни реалізує в Україні ще й гуманітарну місію.  А наш чарівник-благодійник Домінік  допомагає маленьким українцям ще й від себе, даруючи їм чудові книги, випущені рідною українською мовою.  Його доброчинна акція – безцінна. Фахові спеціалісти відзначають, що в умовах  війни дитяче читання має не лише інформаційну, а й терапевтичну роль. Книжки стають таким собі порталом для перенесення у простір рідної культури, мови. Вони  відволікають від поганих  новин, відіграють роль антистресу.

Для діток з інвалідністю, які отримують реабілітацію в нашому Центрі, Домінік підібрав серію книжечок видавництва  «Ранок» – «Читаю про Україну», «10 історій по складах», «Старовинна  Україна» та «Моя рідна Україна» – видавництва «Кенгуру». Усі книги яскраві та  чудово ілюстровані!

Ми щиро вдячні Домініку Джуну за його розуміння ситуації, за доброчинність. Для нас книга – це теж зброя, а українська книга – це зброя масового ураження для того злочинного світу, який має назву рашизм.

Поділитись