Національний стратегічний форум «Компас»

Вчора, 2 листопада у Київі розпочався національний стратегічний форум «Компас. Нові орієнтири і завдання в галузі протидії гендерно зумовленому насильству».

У форумі прийняли участь представники 13 областей України. Хмельниччину представили : головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Марченкова Людмила; представниця Національної поліції Кирилюк Аделіна; представниця Департаменту охорони здоров’я Лілія Демчук; представниця громадськості Драч Оксана. Мета проведення форуму – донести до громадськості ідею подолання стереотипів та стигми і дискримінації стосовно жінок, які постраждали віл домашнього насильства, з числа маргіналізованих груп. Під час обговорення проблематики до учасників доєднувалися: заступниця мінсоцполітики Токарєва Уляна, голова національної соціальної сервісної служби Луцик Василь, представниця ДУ «ЦГЗ МОЗ України» Самсонова Олена, представниця Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України Іщенко Тетяна, провідна експертка з підтримки громадянського суспільства в Україні Заярна Ольга, координаторка з питань ГЗН Київського хабу, Фонд ООН у галузі народонаселення Коломієць Анастасія.

Також на форумі було презентовано новий застосунок «Female power”, завдяки якому жінка у будь якій точці України зможе отримати необхідну інформацію про перелік медичних закладів, адреси для отримання соціальних послуг та багато іншої корисної інформації. Всі учасники форуму працювали у групах для отримання практичних навиків та для обміну ідеями . Пропрацювали бар’єри в отримані ефективної, дієвої та невідкладної допомоги, надання послуг постраждалим від домашнього насильства. Обговорили посилення міжвідомчої взаємодії та маршрути постраждалої для виходу з кризової ситуації ВІЛ+ на амбулаторному лікуванні ТБ.

Підсумком форуму є напрацювання практичних рекомендацій щодо покращення ситуації в доступі до послуг жінок, які постраждали від домашнього насильства з числа маргіналізованих груп.

Поділитись