Оздоровлення дітей з особливими потребами

Рекреаційний центр «Берег надії» оздоровлює діток з особливими потребами, які мають  ураження опорно-рухового апарату, центральної та периферичної нервової системи, зокрема ДЦП, синдром Дауна, аутизм.

Діти з особливими потребами, – це діти з фізичними, інтелектуальними, сенсорними та руховими обмеженнями, а також з емоційно-правовими та адаптаційними проблемами, що потребують комплексної допомоги внаслідок соціальних, психологічних, медичних обмежень. Інвалідність у дітей – значне обмеження життєдіяльності, що призводить до соціальної дезадаптації внаслідок порушення розвитку та росту дитини, втрати контролю за своєю поведінкою, а також здатності до самообслуговування, пересування, орієнтації, спілкування, трудової діяльності в майбутньому.

Серед методів оздоровлення в Центрі застосовується апітерапія, галотерапія, кисневі коктейлі. У Центрі відпочивають діти разом зі своїми батьками. Нині тут 17 родин, а це 34 особи.

Програма оздоровлення включає корекційні заняття, спрямовані на соціально-емоційний розвиток дітей з особливими потребами: групові ігри, вуличні ігри, творчість, музичні заняття.

Колектив Рекреаційного центру ” Берег надії” завжди радий зустрічати і оздоровлювати щирих Українців і Українок!

Поділитись