Запобігання шахрайству

Завдання працівників територіального центру полягає не лише у наданні соціальних послуг, а й у запобіганні небезпечних ситуацій з отримувачами соціальних послуг. Війна в Україні стала підґрунтям для поширення шахрайських схем, заснованих на вразливому емоційному стані та зловживанні довірою.

27.07.2023 року в актовій залі Хмельницького територіального центру відбулась зустріч з начальником відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції  у Хмельницькій області  Ганною Стрембіцькою, яка розповіла працівникам про найпоширеніші схеми шахрайств та основні правила безпеки, які допоможуть викрити аферистів.

Метою зустрічі було застереження та донесення вищезазначеної інформації до соціальних робітників, а згодом  і до отримувачів соціальних послуг: людей похилого віку, осіб з інвалідністю та тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах. Адже ці люди є найбільш вразливою верствою населення.

Співробітниця поліції нагадала соціальним робітникам, як діяти у разі підозри, коли  проти вас чи клієнтів здійснюється злочин та, не зволікаючи, телефонувати у поліцію за номером 102

Поділитись