В очікувані Дня міста

15 вересня 2022 року Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» з великою радістю прийняли гостей з Хмельницького обласного краєзнавчого музею Оксану Анатоліївну Мельничук завідувача відділу інформації й маркетингу та Світлану Петрівну Крижановську молодшого наукового співробітника з заходом на тему: «О, краю мій, моя земля!»

 Захід присвячений до Дня міста, який святкуватимуть 24 вересня та до 85-ї річниці утворення Хмельницької області (22 вересня 2022р.).

    Працівники музею підготували для осіб з інвалідністю дуже цікаву та пізнавальну розповідь про історію рідного міста. Організували «фото мандрівку» вулицями Хмельницького – вулицями Проскурівською, Соборною та Староміською, з часів його виникнення. Розповіли про історичні будівлі, які збереглися в м. Хмельницькому до сьогодні і про ті, які були знищені. Підопічні мали можливість через старі історичні фотографії уявно перенестися в історію того часу та на мить відчути історичний рух годинника. Місто розвивалося, багато пережило пожеж, подій та відбудов. Крім того, гості музею провели музейну майстерку під назвою «Вухастий пухнастик» (мотанки – зайчата з сюрпризом).

   Захід для підопічних пройшов надзвичайно цікаво та захоплююче, усі були в піднесеному настрої, а власноруч виготовлені зайчата з солодким сюрпризом доповнили захід майстерністю та творчістю. 

  Директор Центру Антоніна Корчинська та фахівці подякували гостям за цікаві, пізнавальні заходи, тісну співпрацю з краєзнавчим музеєм та запрошували у гості з повторними візитами. І за традицією зробили фото на пам’ять.

Поділитись