Профілактика професійного та емоційного вигорання

26 липня в приміщенні територіального центру було заплановано та проведено супервізію для соціальних робітників та працівників відділення догляду вдома, що обслуговують мешканців сіл. Реалізувати даний тренінг долучились працівники відділення денного, цілодобового тимчасового перебування, які мають досвід у проведенні такого роду роботи з працівниками терцентру.

Основною метою тренінгу була допомога у вирішенні різного роду психологічних проблем. Обговорили позитивні та негативні сторони в роботі, поділились досвідом. В процесі виконання тренінгових вправ працівники відкритись та віднайшли позитив, пропрацювали й проблемні питання, які виникаю в щоденній роботі.

«З добром, турботою та у гарному настрої ми ідемо до людей» – такими словами соціальні робітники територіального центру, налаштовують себе у щоденній роботі з людьми похилого віку, більшість з яких одинокі. Підопічні їх чекають та радо зустрічають, тому що знають ці люди – чи не єдина підтримка та допомога, а головне спілкування з ними – якого їм так не вистачає. 

Учасники задавали запитання, які самостійно не можуть вирішити, а з допомогою супервізора ці питання були проаналізовані та відпрацьовано навики щодо подолання професійного вигорання, уникнення конфліктних ситуацій та напруження у роботі.

Поділитись