Свято на Івана Купала

7 липня 2022 року в Центрі комплексної реабілітації «Родинний затишок» традиційно та щорічно відбулося святкування свята Івана Купала.

Цього дня ми не так, як завжди його відзначали, враховуючи воєнні події в нашій рідній Україні. Однак, враховуючи ізольованість та обмеженість життя осіб з інвалідністю, організували дня них та ВПО довгоочікуване свято Івана Купала.

Фахівці Центру провели цікаві, пізнавальні бесіди, згадуючи легенди, традиції, обряди свята, пов’язаного з культом богів Неба і Сонця, а вже до XVII століття свято Івана Купала перетворилося на молодіжну розвагу.

Купальські обряди та ігри дуже різноманітні, якщо враховувати усі територіальні відмінності.

            Найцікавішим для підопічних, що викликає масу позитивних емоцій було плетіння віночків з різноманітних трав, квітів, верби під купальські традиційні пісні. Все це надавало святу особливої атмосфери! А вже одягнувши віночки підопічні, у супроводі фахівців водили кульські хороводи, приймали активну участь у розвагах, конкурсах, змаганнях, співали купальські пісні; стрибали через кропив’яне вогнище та пускали віночки у воду.

 На завершення свята директор Центру Антоніна Павлівна Корчинська привітала зі святом, побажала усім здоров’я та мирного неба, а також роздала усім підопічним солодкі подарунки. Традиційно на пам’ять було зроблено фото.

Поділитись