Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя» повністю відновив свою роботу в умовах воєнного стану.

Як розповідає директор Анатолій Юрченко, відновлено денну форму перебування, на яку зараховано 31 дитину з інвалідністю. Центр «Школа життя» приймає дітей з інвалідністю, які знайшли прихисток у Хмельницькому.     Понад 60 дітей відвідують індивідуальні заняття у фахівців: вчителя – реабілітолога, логопеда, психолога, масажиста, інструктора з лікувальної фізкультури та вчителя з праці та музики. Наразі реабілітаційні послуги отримують також діти з інвалідністю вимушених переселенців, які опинилися в Хмельницькому, втікаючи від російської військової агресії.

 «Діти налякані, як правило, перебувають в станах емоційної дестабілізації,- розповідає психолог центру Наталія Мишківська. – Якщо в таких станах не надати фахової підтримки та не провести певних реабілітаційних втручань, то стрес може спричинити психологічну травму, привести до регресу усіх навичок та погіршення фізичного стану дітей.  Часто психологічної та моральної підтримки  потребують і  батьки. Розмовляємо з ними, заспокоюємо, даємо поради, як вийти з тієї чи іншої ситуації».   Центр має достатньо міцну матеріальну базу, реабілітаційні  заняття проводяться з використанням сучасного обладнання. Є сенсорна кімната, кімнати для групових та індивідуальних занять, тренажерна зала для фізичної реабілітації, кімната Монтессорі, вуличний  ігровий майданчик для занять адаптивною фізкультурою та басейн. Діти отримують дворазове безкоштовне харчування, протягом дня   оточені любов’ю та турботою персоналу соціального закладу. І це дає можливість батькам працевлаштуватися.

Оскільки фахівці Центру “Школа життя” мають великий досвід роботи з дітьми з інвалідністю, то  готові  й надалі приймати  на реабілітацію тих, які мають постійну реєстрацію місця проживання на території Хмельницької міської територіальної громади, а також тих, які отримали довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для більш детальної інформації слід звертатись за тел. 0382 637 035.

Поділитись