«Соціальне таксі»

Соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки. Тому необхідність у соціальній роботі існуватиме доки існує суспільство, навіть за найвищого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації.

Соціальне замовлення є одним із найефективніших соціальних механізмів сучасності. Використовуючи його, влада  тісно співпрацює з громадським сектором та вирішує важливі питання соціальної сфери, шляхом делегування своїх обов’язків за бюджетні кошти. Завдяки цьому мешканці громади отримуватимуть якісні соціальні послуги.

Управління праці та соціального захисту населення  Хмельницької міської територіальної громади разом із Благодійним фондом «Карітас Хмельницький» вже багато років не стоїть осторонь людських бід і проблем. З 2016 року в рамках соціального замовлення за фінансової підтримки Хмельницької міської ради діє проект «Соціальне таксі». Основним завданням проекту є допомога мало мобільним людям відвідувати заклади охорони здоров’я та державні чи комунальні установи.

Послуги перевезення надаються людям з першою групою інвалідності, дітям та дорослим з порушенням опорно-рухового апарату та особам які  потребують гемодіалізу.

У зв’язку з проведенням повномасштабних військових дій з боку російської федерації проти України з 24.02.2022 року та  воєнним станом, що введено згідно з Указом президента України від 24.02.2022 року №64/20222 «Про введення воєнного стану в Україні», в нашому місті оселилися внутрішньо  переміщені особи, загалом понад 40 000 осіб. Серед них є також люди, які потребують наших послуг. Тому благодійний фонд «Карітас» разом з Хмельницькою міською радою, оцінивши їх потреби, включає їх в даний проект і допомагає послугою перевезення.

Соціальну послугу соціального таксі мешканці можуть замовити зателефонувавши за телефоном : 067- 323 0626.

Поділитись