День вишиванки

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою, є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, ми демонструємо не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуємо свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Третій четвер травня обраний не випадково. Засновники акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців, а не вкритий нафталіном артефакт.

Сьогодні, 19 травня 2022 року, до Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» завітали гості з Хмельницького обласного краєзнавчого музею Мельничук Оксана Анатоліївна та Крижановська Світлана Петрівна з заходом на тему: «Вишиване Поділля».

Впродовж заходу працівники краєзнавчого музею разом з підопічними Центру, внутрішньо переміщеними особами та фахівцями  закладу  виготовляли ляльки – мотанки, розповідали історію української вишиванки, її силу  та значення кожного орнаменту.

Всі присутні щиро вдячні за весело та цікаво проведений час.

Ми пишаємось що ми українці, ми шануємо та бережемо символ українського свята. За традицією Центру, як завжди були зроблено фото на пам’ять!

Поділитись