Зустріч з ветеранами

12.04.2022 відбулась зустріч Словяна Воронецького з головами  первинних ветеранських організацій у культурно-мистецькому клубі «Ветеран».

       Влада міста, знає про  проблеми, потреби та добробут кожного хмельничанина, пам’ятає про ветеранів, робить все від неї залежне.

        Соціальний захист міста продовжує свою роботу у звичайному режимі.

        Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради проводиться прийом та призначення усіх державних соціальних допомог, компенсацій, житлових субсидій та пільг.

       Взято на облік внутрішньо переміщених осіб та видано довідок у місті Хмельницькому з 16.03.2022 р. по 10.04.2022 р. 17708, видано 1250 талонів на харчування внутрішньо переміщеним особам. Організовано роботу у вихідні дні для прийому, опрацювання заяв та видачі довідок внутрішньо переміщеним особам.

      Здійснено розширення центрів прийому ВПО для отримання довідки або допомоги на проживання. Сьогодні прийом здійснюється за адресами:

Управління праці та соціального захисту населення, вул. Проскурівського підпілля, 32,

Філії Управління праці та соціального захисту населення:

– вул. Інститутська, 18

– вул. Шевченка, 99

– вул. Перемоги, 10-Б,

– вул. Проскурівська, 56,

– вул. Проскурівська, 44,

Центр надання адміністративних послуг, вул. Соборна, 16.

Департамент освіти та науки, вул. Грушевського, 53.

      Всього діє 89 робочих місць.

У даний час  підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення установами також ведеться робота щодо прийому внутрішньо переміщених осіб.

     У нашому місті проживають 72900 пенсіонерів, серед яких 10300 ветеранів війни.

     Для реалізації системи заходів щодо соціальної підтримки ветеранів війни та праці, інвалідів, дітей-сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей, інших вразливих верств населення у місті діє Комплексна програма «Піклування» на 2022-2026 роки, яка спрямована на систематичне вирішення основних питань даної категорії осіб соціально-економічного, медичного, матеріально-побутового, культурно-оздоровчого характеру.

     Здійснюється виплата надбавки до пенсії партизанам, колишнім політв’язням і репресованим в розмірі 600 грн. на місяць.     

    Встановлені надбавки до пенсії членам сімей репресованих та реабілітованих в розмірі 300 гривень.

     Щороку фінансується проведення виплати одноразової грошової допомоги з міського бюджету мешканцям міста, які її потребують. У 2022 році виплачено – 3180 особам на суму 3,8 млн. грн.

     Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради надана допомога ветеранам війни у вигляді передплати газети міської ради «Проскурів»  1229 особам на загальну суму 454,7 тис. грн.

    Забезпечується відшкодування витрат за пільговий проїзд автотранспортом та електротранспортом окремих пільгових категорій громадян та за пільговий проїзд залізничним транспортом (приміським, міжміським).

        Управління   формує   базу   даних  Єдиний  державний  автоматизований реєстр осіб, які   мають   право   на   пільги, який складає  понад 73 тисячі пільговиків, відповідно  до якого відшкодовано    за    житлово-комунальні  послуги, пільгове перевезення та інші пільги  (у 2021 р.- 201,0 млн. грн.)пільговикам та підприємствам-надавачам  послуг.                                      

        Видано електронних квитків –  з початку видачі – 61 730 талонів.

 Проведено засідання координаційної ради громадських організацій міста, де обговорюються проблеми і враховуються всі пропозиції щодо покращення життя ветеранів, інвалідів, малозахищених верств населення та здійснено розподіл бюджетних коштів.

  На підтримку статутної діяльності громадських об’єднань виділено кошти з міського бюджету. У  2022 році з міського бюджету виділено 974,20 тис. грн. у тому числі міській організації ветеранів виділено у 2022 році 50 тис. грн.

Поділитись