Волонтери в Центрі реабілітації “Родинний затишок”

Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» завжди відкритий для волонтерів, для людей яким не все одно, до проблем осіб з інвалідністю. Волонтерська допомога — один із важливих методів добровільної соціальної роботи. Ефективність якої залежить від рівня їх мотивації, підтримки професійної мотивації студентів, які навчаються на відділеннях чи факультетах соціальної роботи вищих навчальних закладів.

Найпоширенішим напрямком добровільної допомоги є соціальна допомога з особами з інвалідністю. Адже, волонтери – це люди, які прийшли за покликанням власної душі, є небайдужими до чужої біди, бажання допомагати людям, спілкуватися з ними, втілювати в життя ідеї та постійно діяти і йти лише вперед.
Наші добровольці завжди активні, відповідальні і ініціативні особистості. Вже на протязі двох тижнів, Центр відвідують волонтери, які є студентами Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, за спеціальністю «Соціальна робота».
Щодня волонтери з допомогою фахівців, проводять різноманітні бесіди з підопічними та організовують цікаві фізично-розвивальні вправи та ігри. Директор Центру Антоніна Павлівна Корчинська, подякувала за цікаву
співпрацю та побажала продовжувати творити добро, допомагати молоді з особливими потребами, яка так цього потребує. Підопічні в захваті від волонтерів, прийнявши їх дуже дружно, радо чекають зустрічі з ними знову!

Поділитись