Підвищення рівня професійності в “Родинному затишку”

Фахівці Центру комплексної реабілітації «Родинний затишок» приймають активну участь у вебінарах, в рамках проекту «Спільно» Асоціації міст України, який реалізується Дитячим фондом ООН, проводить серію національних вебінарів для органів місцевого самоврядування щодо організації в територіальних громадах соціального захисту, соціального забезпечення та захисту прав осіб з інвалідністю.

Так, 15 листопада та 18 листопада 2021 року директор та фахівці Центру «Родинний затишок», мали можливість отримати актуальну інформацію через он лайн  трансляцію – вебінар, в режимі реального часу, відповідати на питання і вели запис даної трансляції для інших глядачів нашого Центру (батьків- опікунів), які зможуть подивитися її в будь-який зручний час.

    Ми отримали важливі знання під час обговорення основних аспектів децентралізації та її впливу на систему соціального захисту населення, основних повноважень органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту та надання соціальних послуг, зміни системи контролю органів місцевого самоврядування, особливостей реформування та формування системи служби в органах місцевого самоврядування та кадрового розвитку працівників соціальної сфери. Так, як питання соціальних послуг на базі Центрів реабілітації після 18 років, потребує ще вивчення та внесення змін, саме, тому  вебінар №2 був особливо пізнавальним для нашого Центру, зокрема для фахівців, які щоденно надають соціальні та реабілітаційні послуги особам з інвалідністю. Обговорювалися основні положення Закону України «Про соціальні послуги», базові соціальні послуги, інвестування соціальних послуг та створення соціальних послуг. Після вебінару між фахівцями Центру відбулася бесіда на основі отриманих знань та обговорених актуальних проблем, питань та позицій.

Фахівці Центру задоволені вебінаром та чекають з великим інтересом наступного, який відбудеться 22 листопада 2021 року.

Поділитись