В Хмельницькій громаді запрацює притулок для осіб, які постраждали внаслідок домашнього насильства та насильства за ознакою статі

В Хмельницькій громаді створено притулок для осіб, які постраждали внаслідок домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Кошти на створення закладу було виділено за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та\або за ознакою статі. Хмельницька громада взяла участь у відповідному конкурсі і здобула фінансування у розмірі 2,5 млн грн на створення притулку. Відповідно до умов субвенції громада взяла на себе обов’язок на подальше утримання притулку та придбаних транспортних засобів за рахунок коштів місцевого бюджету.

Зараз в приміщенні закладу активно ведуться ремонтні роботи. Також передбачено облаштування комфортних умов проживання для осіб, які постраждали внаслідок домашнього насилля. Окрім виконання ремонтних робіт, облаштування приміщення меблями, технікою та усім інших необхідним за кошти субвенції придбано автомобіль. Він буде використовуватися мобільною бригадою, яка виїжджатиме на місце скоєння побутового насильства.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, була створена в територіальному центрі відповідно до наказу директора центру. З 12 листопада 2021 року фахівці розпочали свої виїзди у тестовому режимі. Здійснено виїзди на 5 фактів домашнього насильства. Інформацію по одному випадку передано до Служби у справах дітей.

З метою організації роботи мобільної бригади було створено закритий TELEGRAM-канал, до якого було залучено працівників територіального центру, підрозділу обласного управління поліції, який займається домашнім насильством, служби у справах дітей, управління соціального захисту та інших осіб, діяльність яких пов’язана із протидією домашньому насильству. Обмін інформацією відбувається щоденно.

Поділитись