Розпорядження про створення робочої групи з питань визначення потреб населення громади у соціальних послугах




Закон України «Про соціальні послуги» (пункт 4, стаття 11) визначив, що до повноважень виконавчих органів міських (міст обласного значення) рад, об’єднаних територіальних громад належить визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці/територіальної громади у соціальних послугах, у тому числі із залученням надавачів соціальних послуг недержавного сектору, оприлюднення відповідних результатів.

Задоволення потреб у соціальних послугах людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, є одним із ключових завдань усіх надавачів послуг системи соціального захисту населення.

Міські, сільські, селищні ради, у тому числі ОТГ і РДА, є органами держави, які зобов’язані, відповідно до законодавства, визначати і оцінювати потреби відповідного населення у громаді і забезпечувати соціальний захист населення в широкому розумінні.

Розпорядження, склад робочої групи та Положення до неї ви маєте можливість переглянути за адресою: https://khm.gov.ua/uk/content/vid-01112021-no-305-r-pro-stvorennya-robochoyi-grupy-z-pytan-vyznachennya-potreb-naselennya

Поділитись