Екскурсія в село Маліївці

Осінні, мальовничі, багряні барви, яскрава фотосесія та емоції й захват – усе це відбувалося з нами. 

11 жовтня 2021 року Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» відвідав мальовничі краї Поділля – с. Маліївці. Підопічні у супроводі фахівців Центру перенеслися уявно в XVIII ст.

     Історик на екскурсії повідав підопічним, багато цікавих історичних, архітектурних та ботанічних фактів. Ми побували в палаці, побудованого в 1788 р., побачили водонапірну вежу заввишки 25 м, молочарню, кам’яний мур парку та внутрішнього саду (2 га) з дуже рідкісними деревами (занесеними до Червоної книги), міст, джерело питної води з барельєфом лева та невеликим басейном, два ставки (0,3 та 0,5 га, на більшому — острівець), природні джерела, водоспад з гротом. Особлива історична та релігійна цінність — скеля вапняку з 18-ти метровим штучним водоспадом.

      Наша екскурсійна група мала можливість милуватися та  насолоджуватися красою, мелодійними звуками  водоспаду «Бурбон» в с. Лисець. П’ятиметровий водоспад схований в гущавині каньйону і впадає в невелике озерце з блакитною водою. Чаруючий водограй нагадує райський куточок, незіпсована дика природа, каміння вкрите мохом, кущі папороті. Дивне озеро, яке утворює водоспад, має гарний колір бірюзи. Вода тут дзеркально чиста та прозора.

Молодь з особливими потребами, на мить відчула себе повноцінною та здоровою, адже всі їхні думки, емоції, почуття були зосереджені на звучанні падаючої води, щебетанні птахів.

Також наша поїздка була дуже пізнавальною, окрім насолоди від природи рідного краю підопічні приділити час молитві в незвичній Покровській Церкві-фортеці XV ст. розташованої в с. Сітківці. ЇЇ історія перетворення вразила усіх нас.

 Директор Центру «Родинний затишок» Антоніна Корчинська подякувала фахівцям за супровід підопічних в таких красивих та мальовничих  місцях. Та зауважила, що в подальшому ми також будемо пізнавати світ краси, насолоджуючись природою Подільського краю, ретельно плануючи маршрути, організовуючи екскурсійні поїздки до мальовничих пам’ятників, створених природою, водойм, ботанічних лісів, цікавих своєю історією міст.

Поділитись