Працівники музею в “Родинному затишку”

20 жовтня 2021 року в Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» завітали гості, працівники – молодші наукові співробітники КЗК «Хмельницького  обласного краєзнавчого музею» Світлана Петрівна Крижановська та Олена Яківна Домчук, з дуже цікавими експонатами птахів та деяких звірів.

Працівники музею толерантно поставилися до підопічних Центру, ознайомивши та представивши їм виставку музейних експонатів таких птахів та не великих звірів, як одуд, кукша, омелюх, дятел, костогриз, синиця довгохвоста,кропивник (одна з найменших птахів на Поділлі), білка, їжак,жаба,кажан – нічниця водяна,грак, сич хатній (найменший з сов Поділля). Розуміючи проблеми осіб з інвалідністю, наукові співробітники музею адаптували свою бесіду, для кращого та ефективнішого сприйняття.

У своїй бесіді представники Хмельницького обласного краєзнавчого музею  розповіли про характерну поведінку, звички та незвичайні  особливості життєдіяльності найпоширеніших птахів, звірів нашої місцевості, враховуючи специфіку, інтереси та можливості сприйняття аудиторії.

Кожен з  підопічних Центру мали можливість детально розглянути експонати, потримати їх в руках, та зробити фото сесію напам’ять, а також  поставити свої запитання.

Бесіда, з елементами виставки музейних експонатів птахів та звірів Хмельницького обласного краєзнавчого музею, була цікавою та дуже пізнавальною, адже перед підопічними Центру, які будучи обмеженими в своїх можливостях, відкрилися справжні сховища з різноманітними природними експонатами, до яких можна доторкнутись, наблизитись та дізнатись багато нової інформації.

Директор Центру Антоніна Павлівна Корчинська висловила свою вдячність за цікавий та пізнавальний захід, наголосивши, що ми не одноразово будемо співпрацювати, адже систематичне відвідування музеїв сприяє вихованню у наших підопічних любові до природи рідного краю, розширення їх інтересів та виховання почуття причетності кожного підопічного до її збереження, культури їх поведінки, а це є однієї із складових їх соціалізації. Крім того такі пізнавальні заходи сприяють розширенню кругозору осіб з обмеженими можливостями, саме тому Центр комплексної реабілітації «Родинний затишок» з нетерпінням чекатиме наступної зустрічі. За традицією Центру зроблено спільне фото на пам’ять.

Поділитись